Clinique Docteur Hounkonnou

CliniqueDe directe aanleiding om de Stichting Alodo op te richten, was de wens om het werk van dr. Etienne Hounkonnou beter te kunnen ondersteunen. Dr. Etienne werkt en woont in Womey, een dorpje aan de rand van Cotonou, de economische hoofdstad van Benin. Hij zette hier in 2000 een kleine kliniek op met financiële hulp van een aantal Nederlandse vrienden.
‘Clinique Docteur Hounkonnou’ is het beste te vergelijken met een uitgebreide huisartsenpraktijk met vier bedden voor patiënten en een klein laboratorium.
Dr. Hounkonnou werkt hier samen met twee verpleegkundigen, een weekendarts, een verloskundige en een laborant. Verder zijn er voor de ambulance twee chauffeurs dienst.

Per dag komen er ongeveer 30 à 40 patiënten op het spreekuur. Veel patiënten zijn zwangere vrouwen en jonge kinderen. Dit is niet verwonderlijk voor wie beseft dat een Beninese vrouw gemiddeld zes kinderen krijgt en in Benin bijna de helft van de bevolking jonger is dan 15 jaar. Jonge kinderen zijn bovendien het vaakst ziek.

In Womey, waar geen stromend water is, geen verharde wegen zijn en de elektriciteit vaak uitvalt, was voorheen geen goede gezondheids-zorgvoorziening. Zieken moesten vaak meer dan 20 kilometer reizen om een arts te bezoeken en veel goed behandelbare ziektes hadden vaak dodelijke gevolgen, eenvoudigweg door een gebrek aan hulp.

Meer foto's
 Stichting Alodo
Laagte Kadijk 21-F
1018 BB Amsterdam
telefoon: 020-6810304
e-mail: info.alodo@gmail.com

 

 

 

webdesign door Oker Digital Publishing