Actueel

De kliniek is klaar!

In het najaar van 2012 is de bouw van de nieuwe kliniek van start gegaan. Etienne Hounkonnou moest zijn oude kliniek vóór 1 januari 2013 verlaten, omdat de eigenaar een andere bestemming aan het gebouw wilde geven. Dankzij een microkrediet, spaargeld van Etienne zelf en de eerste 3000 euro van Stichting Alodo zijn in hoog tempo een spreekkamer, een ziekenzaal, een bevallingsruimte en een laboratorium opgezet. Zo konden de kernactiviteiten van de kliniek na het aflopen van het oude huurcontract direct worden voortgezet. Daarna zijn in etappes – afhankelijk van de overmakingen die Alodo kon doen - een wachtkamer, keuken, toiletten en een extra ziekenzaal gebouwd zodat mannen en vrouwen gescheiden zalen hebben. Een extra ziekenzaal stond al langer hoog op Etienne’s verlanglijstje en kon nu gerealiseerd worden.

Het is nu begin 2015 en de kliniek is – qua behuizing – af. Dat is goed nieuws! Natuurlijk is er altijd behoefte aan van alles, zoals extra meubilair (bedden, stoelen, klamboes etc.) en apparatuur (Etienne droomt van een eigen echografieapparaat), maar de basis is er. Door de betere behuizing neemt het aantal patiënten ook gestaag toe.

In totaal hebben Association Lanminsin en Stichting Alodo voor de bouw zo’n 14.000 euro bij elkaar gekregen. We hebben gulle giften ontvangen van de ASN Foundation, de Stiching De Kootje Fundatiën en vele particulieren waaronder kaartclub Het Goede Doel in Leidschendam. Ook ontvingen we opbrengsten van incidentele evenementen: een benefietfeest georganiseerd door leerlingen van het Cartesius Lyceum in Amsterdam, het oratiefeest van bestuurslid prof. Barbara Bakker, en een inzamelactie van leerlingen van basisschool De Ekkel in Eelde.
 Stichting Alodo
Laagte Kadijk 21-F
1018 BB Amsterdam
telefoon: 020-6810304
e-mail: info.alodo@gmail.com

 

 

 

webdesign door Oker Digital Publishing